Hőkezelés

A cég 2010 óta hőkezeléssel is foglalkozik. Ekkor újította fel és helyezte üzembe a csepeli kovácsüzemben található hőkezelő sort. A rendszer elsősorban a kovácsolt alkatrészek hőkezelésére lett életre hívva. Egy Aichelin típusú áttolós kétzónás gázkemencével és négy megeresztő kemencével rendelkezik. Képesek vagyunk olajban – és Aqua Quench emulziós hűtőfolyadékban is edzést végezni. A homogénebb adagtulajdonságok érdekében minden kemencénk légkeveréssel van ellátva, valamint minden hevítési diagramot rögzítünk és eltárolunk.

Elvégezhető
technológiák:

Nemesítés

Normalizálás

Izotermikus lágyítás

Megeresztés

Feszültség csökkentés

Hőkezelő üzem fejlesztése: új vákuumkemencék és technológiák

A vezetőség 2021-ben elhatározta, hogy a vákuumhőkezelést is felveszi a portfolióba, ami egy újabb mérföldkő lett a vállalat életében. Magyországon egyedülálló, egyedi kemence méretekkel rendelkező beruházás mellett döntöttünk, így mindenképpen cél volt a bérhőkezelés piacára való belépés is. Előnyünk a korszerű és speciális mérettartománnyal rendelkező géppark és szakami tudás, így mind a szerszámtervezők, mind a szerszámgyártók az országban eddig elterjedt szokásos mérettartományon felül gondolkodhattak. Üzemünk lehetőséget nyújt mind a szerszámtervezők, mind a szerszámgyártók számára, hogy az országban ez idáig elterjedt mérettartományon felül gondolkodhassanak.

Képesek vagyunk akár 15 bár nitorgén nyomás mellett hűteni, vagy akár hűtés során hőkiegyenlítő lépcsőt beiktatni, ezáltal minimalizálva a nagy keresztmetszet különbséggel rendelkező szerszámok vetemedési hajlamát vagy törési veszélyét.

Vákuum – olaj technológiánkkal pedig nitorgén hűtéssel nehezebben átedzhető, vastagabb keresztmetszetű szerszámok hőkezelését is tudjuk vállani.

Vákuum kemencéink befoglaló méretei: 900x900x1200mm és 1300 – 1500 kg-os adagsúllyal terhelhetőek. Maximális felfűtési hőmérséklet pedig 1300 ˚C. Hűtőközegként pedig nagynyomású nitrogént , vagy speciális vákuumolajat tudunk használni.

A telephely megközelítése kiváló, az M6-os autópálya mellett fekszik közvetlenül, ezenfelül Érd határos az M7-es autópályával is. 

Elvégezhető Technológiák:

ISO Tanúsítványunk

Ez a nemzetközi szabvány meghatározza a minőségirányítási rendszerek követelményeit, célja pedig a szervezetek segítése abban, hogy javítsák és fenntartsák termékeik és szolgáltatásaik minőségét, valamint növeljék az ügyfélelégedettséget.

Galéria

Pályázatok

A Flansch – Tech Kft. 2020-ban az érdi telephelyen a hőkezelés fejlesztésére 270.264.000 Ft pályázati pénzt tudott fordítani, mely pályázatra a Covid 19 kárenyhítő programcsomag keretén belül nyílt lehetősége a cégnek. A pályázat alapvető feltétel munkahely megtartási kötelezettség volt a pályázat időtartama alatt. 

2021-ben egy újabb pályázat útján a hőkezelő üzem bővítésére is sor került. A pályázat a Széchenyi Terv Plusz Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív Program plusz keretén belül került benyújtásra, melyen sikeresen vett részt a cég és 340.920.000 Ft összeget nyert el.

Kérdése lenne szolgáltatásink kapcsán? Írjon nekünk.

Kapcsolat felvétel

Varga Zsolt

Beszélt nyelvek:

Telefonszám

+36 70 416 7748

Telephely címe:

2030 Érd, Tolmács u. 9.